Farigola


Thymus vulgaris

La farigola és un dels condiments tradicionals de la cuina mediterrània. Es distribueix per tot el Mediterrani i, de forma secundària, s'estén per altres zones europees. Les seves fulles són d'un color verd apagat per l'anvers i d'un color blanquinós pel revers ja que està cobert de pèls blancs. Els antics egipcis utilitzaven la farigola barrejada amb altres ingredients per embalsamar els morts. A l'antiga Grècia l'utilitzaven com a perfum durant els banys i la cremaven com a encens als seus temples creient que la farigola era una font de valor, és per això que també la cremaven davant l'altar dels seus déus. Segons la tradició, Divendres Sant s'ha de recollir farigola. Aquesta relació ve donada per la fase lunar. En primer lloc, perquè Divendres Sant sempre és proper a un dia de lluna plena. Les festes de Setmana Santa i Pasqua se celebren sota la llum de la primera lluna plena de la primavera, la qual té lloc després del 21 de març. Aquest és el millor moment per a recollir les plantes i les herbes, ja que quan hi ha lluna plena les propietats i les virtuts de les plantes estan reforçades, doncs la lluna plena altera la saba. En segon lloc, la farigola està durant aquests dies en el seu període màxim de floració, tant el Divendres Sant com durant tota la Setmana Santa, i fins al juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada